11 Ağu 2008

Sevdiğim Kareler

İskoçyaya devam



Tamam tamam anladım içinizden bu ne be arkası yarın gibi. İyiki bir İskoçya'ya gitti görmemiş dediğinizi biliyorum. Ama canlarım beni tanıyorsunuz. Doğal ortam,trekking,uzun araba yolculuğu,piknik,paylaşılan banyo gibi atraksyonlar bana çok ters.O yüzden kendimlen çok gururlanıyorum şeytanın bacağını kırdığıma.
Aşağıda Botanik Parkında çektiğimiz resimleri bulabilirsiniz. Çok güzellerdi. Hepsini fotoraflamak istedim. Biz Glaskow dakine gittik ancak Edinburg'un serasının içine giremedik.İstedik ama kapanışa yetişmişiz bizi resmen kış kışladılar.Açıkçası buraları gördüğüme sevindim.

Botanik Parkı-Glaskow


Birde çok pişman olduğum bir gezi var ki Akvaryum gezisi. Koştura koştura yetiştiğimiz bir ton para verip bir kaç tank balık gördüğümüz tamamen boşa harcanmış zaman ve para diyeceğim ama oradan edward bana Tosbiş imi aldığı için hoş bir anı olarak geçiştireceğim kendilerini.

Akvaryum


Gezdiğimiz ve keyif aldığım yerlerden biridi Safari Park'tı.Kimi yerlerde yürüdük,kimi yerlerde araba ile gezdik,bota bindik ve bu güzel yeri ağaçların altında şatonun gölgesinde piknikle bitirdik. Bu park Sterling yakınlarında açık alana kurulmuş.Zevkli bir ortamda gezilebiliyor.

Aşağıda burası ile ilgili Kolaj çalışmamı bulabilirsiniz.

Tongue'dan bahsetmeden geçemiyeceğim. En kuzey noktası diyemeyiz.Ama İskoçya'da bizi en kuzeye çıktığımız nokta oydu.Daha ötesine gitmedik. Hande başarı ile yolu tamamladı.Ki nerdeyse 2 saatten fazla !!! single track gitti,yol verdi yol aldı zor bir yoldu ama bizi sağ salim rahat bir şekilde ulaştırdı saolsun.
Orada İskoçya'da yediğimiz en pahalı yemeği yedikten sonra uzun bir yürüyüş yaptık bir ara geri dönemiyeceğiz sandım.Gül gül sinirden yüriyemiyorum. Ama cidden eğlendim.
Tatlılarımızın resmini çektik. Eeee o kadar para bayıldık ama :)

Müze gezmedin tatilin tadı çıkmaz dedik Glaskow sanat tarih müzesini gezdik.Aileler gezerken çocukların ama her yaştan çocuğun keyif alacacağı interaktif bir müze. Elinizi sürmeyin davasında değiller zaten sürmemenizi istekleri şeyleri camekanlara koymuşlar.
Çok hoşuma gitti

İskoçyanın genel olarak gördüğümüz doğal güzelliğini sizlerle paylaşmak isterim.


İskoçya'da gün çok geç bitiyor sizlere resimlediğim bir Gün batımını göstermek istiyorum



Kahve içmeden olmaz değil mi ..... Bende sizlere bir kahve resmim ile veda ediyorum.


6 Ağu 2008

İskoçyada 3 Türk 1 Hollandalı

Uzun zamandır İskoçya tatilimi yazmak istedim bir türlü vakit yaratıpta yazamadım.Sonunda vakit yarattım işte izlenimlerim,tatil anılarımız.
Öncelikle İskoçlar gerçekten cimriler.Ancak son derece neşeli insanlar ve size her daim yardımcı olmaya çalışıyorlar.İngilizceleri gerçekten çok zor anlaşılıyor.Genelde kısa boylular.Pubları gerçekten çok hoş en önemlisi içkiler güzel.Ben viski sevmem ama yinede İskoçya'ya gidipte Viski içilmeden dönmezden yola çıkarak bir Viski imalathanesinde Viski tattım hoş bir içkiymiş ama ben Bakardiciyim :)


Yemekleri için Haggis'i denemedim zira içinde bir ton sakatat olduğu kalan herşeyin içine katıldığını duymamın etkisi olabilir.Sabah kahvaltıda Black Pudding'ine bayıldım. Hoş denebilir.
Onun dışında et olayı cidden çok güzeldi. Lezzetli idi.Türkiye'ye göre fiyatlar pahalı. Kurdan zaten ikiye katlandığını düşünürseniz.
Sabah kahvaltıda mantar vardı diyim ve susayım.Çok beğendik ona göre yorum yazın :) derim.
Bir de alışveriş Bence İngilizler mutfak ev tekstili banyo aksesuarları olayını toptan bitirmişler.Çok muhteşem sürahiler cıvıl cıvıl oda takımları vardı.zor bela bir çay takımı aldım sağ salim eve getirdim.Bakıp bakıp iç geçiriyorum.Eşimle karar verdik araba ile gidip alışveriş yapıcaz. İndirimlerinde elbette :) Marks and Spencer ,Top Shop,Dempsey vs... tüm markalar indirimde idi bavul limiti olduğundan fazla alışveriş yapamadım :) Ama gönül isterdi ...
İskoçya gezisi bana iyi geldi.Handeciğimle buluşmak daha da bir iyi geldi.
Hande ve Edward hiç yorulmadan enerjik bir şekilde tatillerini yaptılar.Grubun zayıf halkası ben ve Volkandık .
Edward gelecek yıl için İzlanda programı yapıyor bilemiyorum artık.