11 Kas 2008

Hoş bir Kasım Sabahı

Cumartesi pür neşe heyecan uyandım. Haftasonu olmasının yanı sıra planlarımı harekete geçirmek için acayip bir enerji ile dolu idim :)
Eşimin 1961 model bir Peugoet arabası vardı. Mavi bakımsız ama eşim için pahabiçilmez.
Cumartesi sabahtan onu satan alan bey geldi. İri kıyım heryeri dövmeli bir araba tamircisi. Bir hafta önce o koca cüsseli adam arabayı görür görmez vurulduğunu motorun sesini duyana kadar uğraşması gerektiğini söyleyip gecenin kör karanlığında saatlerce uğraşan bu adam eşiminde içine sindi. Bugün arayıp araba ile 200 km yol yaptığını motorun muhteşem çalıştığını arabasını sevdiğini söyliyecek kadar nazik bu bey beni de mutlu etti.Arabamızı satınca depomuzdaki tüm yedek parça arabaya ait ıvır zıvır da çıkınca depomuz bomboş oldu darısı çatı katının başına.
Geçtiğimiz hafta sonu pazar yapmadık onun yerine alışveriş merkezimizde takılmayı seçtik.Benim takıldığın mutfak malzemeleri satan dükkan 2-3 hafta kadar önce kapanmış dekorasyon yaptıklarını Kasım da kapılarını yeni bir çehre ve isimle açacaklarını kapısına not bırakmayı ihmal etmemişti. Bizde açıldığı günün ertesi sabahı ordaydık. Çok hoş birsürü ıvır zıvır getirmişler.İçine likör koyulan çikolatan yapılmış one shot kadehlerden,mezeleri içine yerleştirebileceğiniz yenilebir kraker kaşıklardan aldım.
Makrodan da Braun'un el blenderını satın aldım.Alır almaz ekmekler çekildi,taratorlar yapıldı salatalara süsler hazırlandı.
Yemek tariflerimi yeni bloğuma -aslında eski ama bir türlü hayata geçiremediğim bloğuma- yazmaya başladım.Yeni blogda sadece yemek tarifleri resimler mutfak aletlerimi vs. bulabilirsiniz.
Onun dışında fotoraf makinamın azizliğine uğramasaydım sizlerle Halloween*cadılar bayramı* için hazırladığım şeker hamurlu figürlerimin hepsini şekerlemelerimi paylaşacaktım. Şimdi sadece ilk çalışmam ki onu da haftalar öncesinde yüklediğimden burada yayımlıyorum. İlk denemem olduğu için hatalarım var boynu desteklemem gerekirdi.
Fotoraflarım içinde giden mink cadım,örümceklerim güllerim :=) Yemeseydik tekrar çekecektim maalesef bir daha ki sefere.
Wilton'un kalıbı ile şekerler yaptım. İlk denemem için başarısız diyebilirim.
Çikolata yapmayı planlıyorum.Denemelerimi yemek bloğumda paylaşacağım.
Daha önce pazardan aldığım çoraplarımı da yayımlamam gerek unutmamak adına.


Haftasonu aldığım güllerimi sizlerle paylaşıyorum.Hepinize iyi haftalar dilerim.
Çiçekler

5 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Nane Şekercim,figüre bayıldım,masum masum bakmış böylece :) Yemek bloguna atladım baktım,tema çokgüzel,tarifler de.


sevgiler canım.

Nane Şekeri dedi ki...

Tesekkur ederim Delfinacim senin yaptiklarin kadar profesyonel olmasada ugrasiyorum bakalim :)

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Canım çok tatlı olmuş cadı, tam türk tipi boynu bükük :)

Ama senin elinden böyle işler gelir 2 dakkada koyarsın insanın önüne.

Nane Şekeri dedi ki...

Dimi sari kuzum :) Edward surekli bunun boynu cook asagida yamuldu agirliktan dedi durdu :)Soole bole :P dedim bende. Cok sirin turkce konusuyor. Milleti uyar zevkini kirmasin kimse gulup mulup oyabilirim :)

Adsız dedi ki...

ben kırakerleri merak ettim. Nasıllar?

bir öbür bloga bakıp geleyim öpüyorum :)