30 Ağu 2010

Isvicre Part 7


24.06.2010
Bugun oldukca gec kalkiyoruz.Diger gunlerin yorgunlugunu cikarmak istercesine agir hareketlerle kahvaltimizi hazirliyoruz.Dumduz bir gol,tamamen bulutlardan arinmis bir gokyuzu yavas yavas bize goz kirpan gunes esliginde yavas yavas kahvemizi yudumlayip sohbet ediyoruz.
Bugun ku planimiz belli.Birkez daha Isvicre satolarina sans vermek istiyoruz.
Bir kismi suyun uzerinde olan Oberhofen satosunu geziyoruz.Hayran kaliyoruz.Bakimli hersey en son haliyle korunmus.Gene tepenizde duran gorevliler olmadan zevkle tum odalara girip cikip fotoraf cekiyorum. Turk odasi bile var.
Bu keyifli gezi sonrasinda acikitigimiza karar verip yerel bir restauranta atiyoruz kendimizi.Acliktan mi yoksa gercekten lezzetli mi bilinmez Onumuze konulan tavuk kanadi ve patatesi silip supuruyoruz.Ardindan Interlaken dayiz.
Alisverise daliyoruz.Uzun zamandir guguklu saat diye inliyorum. Esimde dinliyor. Bana o kadar guzel bir saat hediye aliyor ki.mekanik bir saat.Pille calismiyor. Tahtasi Blackwood Alman ormanlarindan ve o gun Guguklu saatlerin aslinda Almanya da yapildigini ogreniyoruz.
Saatimiz Heidi temali :) Sonra cocuklugumda Babaannemlerde muthis keyif alarak seyrettigim ev seklinde termometreden goruyorum.Maalesef kutululardan kalmamis vaz geciyorum.
Enson Tschibo'ya girip kendimize kahve makinesi aliyoruz.Kaldigimiz yerdeki makine esimin cok hosuna gidiyor.Aynisindan ama Kirmizisindan aliyoruz.Koca bir poset kahve kapsulu ile,korkarim bu bize fazla gitmez.
Aksam William Tell adli gosteriye biletimiz var. Acikhava tiyatrosu.
Gidiyoruz. Maalesef Isvicredeki isaret kitligi ve belirsizligi buradada mevcut herkes bi haber.Tam bir karmasa.
Vardigimizda son derece kaziklanarak atistiriyoruz. Donemin atmosferini vermek adina irili ufakli standlar kurulmus. Programi inceliyorum. Cunku gosteri Almanca.Her perde hakkinda bilgi sahibiyi.
Sonunda Koltuklarimizi bulup oturuyoruz.Ufak bir koyun kurulu oldugu sahneye ortadan bakiyoruz.
Atlar,keciler,inekler,bir suru fuguran ve dekorun oldugu agaclarin arasina kurulmus son derece hos bir koy dekoru esliginde harika ve dolu dolu 2 saat geciriyoruz.
Kendimizi eve atiyoruz. Ama rahat durmuyoruz. Once itina ile saati calistiriyoruz.Ardindan Tschibodan alina kahve makinesi makinesi.

Hiç yorum yok: